Tenåringshud

De færreste kommer seg gjennom ungdomstiden uten noen kviser eller andre hudproblemer. Det er veldig varierende hvor ille det blir, og dette er styrt av først og fremst hormoner og gener. Her kommer noen tips til hvordan man kan gjøre det beste ut av situasjonen, og dette gjelder enten du har mye eller bare tidvis kviser.

SUPERINGREDIENSEN SALISYLSYRE
Det er få ingredienser som er så effektive for å holde en aktiv, fet hud i sjakk som salisylsyre. Det er en BHA-syre, og kan utvinnes bl.a. fra seljebark. Den er fettløselig, noe som gjør at den kan løse opp talg og døde hudceller selv nede i porene. Salisylsyre er også antibakteriell og beroligende – perfekt for hud som lett får kviser, store porer, eller bare er fet.

RENS
Huden bør renses hver dag – helst både morgen og kveld. Uansett om du bruker sminke eller ikke, er dette avgjørende. Du ville vel ikke gått en dag uten å vaske hendene?
Huden skiller ut talg og avfallsstoffer hele tiden, og hvis dette blir liggende på huden, kan porene tettes og bakterier får utvikle seg. Perfekt grobunn for en kvise med andre ord.

En god rens og tonic med salisylsyre vil forebygge og rense godt – også nede i porene.

PEELING
Ved å bruke en peeling eller en skrubb, får du renset ekstra godt, og du får fjernet døde hudceller som kan ligge oppå huden og tette porene. Hvis talgen ikke kommer opp og ut av porene, blir det til små talgpropper, også kalt blackheads, whiteheads, sorte prikker eller hudormer. Kjært barn har mange navn! Å peele huden kan gjøres 1-2 ganger i uka, men det er viktig å ikke overdrive – det kan gjøre vondt verre. Å skrubbe på en betent kvise anbefales ikke. Vær også ekstra forsiktig med peeling om du er under 18. Ta gjerne kontakt med oss for en hudprat.

FUKT
Selv om huden føles fet, bør man likevel bruke en fuktighetskrem. Talgen er hudens måte å smøre seg selv. Så hvis man tørker ut huden, vil den reagere med å produsere mer talg. Hvis man sørger for å holde huden fuktet med en krem, vil den heller redusere talgproduksjonen og komme mer i balanse.

Så, bruk en lett og fuktighetsgivende krem etter rens hver dag, som også roer ned og hemmer bakterier.

VÅR OPPSKRIFT FOR Å HOLDE EN FET HUD I SJAKK:

Ønsker du hjelp til din hud, eller til din tenåring? Vi er klare på telefon eller mail, og hjelper gjerne.

OBS: har du alvorlig akne, anbefaler vi alltid å oppsøke hudlege.

    Fetching products