3 steg til flott høsthud

Peeling

Riktig hudpleie til din hud

Etter en deilig sommer med frisk, varm og fuktig luft, kommer høsten – ubønnhørlig. Høsten kan være flott og fargerik, men for huden blir det ofte litt sjokkartet. Den kan slite med å tilpasse seg kaldere luft ute, tørrere luft inne, mindre sol og mer stress.

De fleste av oss har kjent at huden blir tørrere om høsten. Noen blir litt mer sensitive og noen får mere kviser – særlig i overgangen mellom årstidene. Heldigvis kan vi hjelpe høsthuden.

Tilføre huden fuktighet

Når luften blir kald og tørr, vil fuktighet fra huden vår fordampe. I tillegg utskiller vi mindre svette og talg gjennom porene våre, og det er disse tingene som gjør huden tørr. Derfor er det viktig at du bruker en god fuktighetskrem, kanskje litt rikere/fetere enn den du brukte i sommer.

Kremen bør både tilføre huden fuktighet OG hjelpe huden til å holde på den. Det hjelper nemlig ikke å tilføre masse fukt, hvis det bare fordamper ut av huden i løpet av kort tid.

Vi er utstyrt med en hudbarriere fra naturens side, men denne trenger litt hjelp i «den kalde, fine tida». Hudbarrieren vår gjør at huden klarer å holde på fuktighet og næringsstoffer, pluss at den beskytter oss mot ytre faktorer (forurensing, frie radikaler, mikrober).

Hyaluronsyre er en ingrediens du kan se etter i et fuktighetsprodukt. Gjerne hyaluronsyre med både store og små molekyler, som hjelper flere lag i huden. Denne fantastiske ingrediensen kan binde til seg vann 1000 ganger sin egen vekt! Planteolje er også en god ingrediens med tanke på fukt og pleie.

Peeling, skrubbing eller eksfoliering?

Peeling, skrubbing og eksfoliering er alle måter å fjerne døde hudceller på. Noen kvier seg litt for å gjøre dette om høsten, da de er redde for å skrubbe bort brunfargen. Men huden blir ganske gusten av å spare på de gamle, brune, døde hudcellene utover høsten. Det ser jo mye freshere ut med en sunn hud med fin glød!

Hvis du liker å skrubbe huden med en korn-peeling, så velg en mild variant som ikke irriterer huden. Det er også mange gode peelinger med syrer, som i tillegg til å fjerne døde hudceller, øker cellefornyelsen i huden. Disse har også god effekt på aldringstegn i huden, pigmenteringer og tilstoppede porer. En nypeelet hud tar også bedre til seg det du påfører etterpå av hudpleieprodukter.

Behandlingsprodukter

Høst og vinter er de beste årstidene å behandle huden med litt sterkere saker. Har du lyst til å gi huden din en skikkelig kick-start, eller virkelig jobbe med linjer, pigmenteringer eller andre utfordringer, er høst og vinter tiden å bruke på dette.

Aktive virkestoffer som retinol og syrer, samt de populære nålebehandlingene, skal man helst ikke bruke så mye av mens huden blir eksponert for sol. Så bruk denne tiden til å virkelig jobbe med huden. Det finnes masse gode produkter og behandlinger man kan gjøre hjemme selv. Jeg er veldig tilhenger av følelsen av å «ta med hudpleieren hjem på eget bad», og det er jo ekstra bra nå om dagen. Å bare låse seg inn på badet for litt egentid med masse deilige velværeprodukter… Hverdagsluksus!

 

 

    Laster produkter

    Hyaluronsyre

    Hyaluronsyre binder fuktighet i huden, og bidrar til å redusere synligheten av fine linjer og rynker.

    19 produkter

    Filtrer