3 steg til flott høsthud

Peeling

Riktig hudpleie til din hud

Etter en deilig sommer med frisk, varm og fuktig luft, kommer høsten – ubønnhørlig. Høsten kan være flott og fargerik, men for huden blir det ofte litt sjokkartet. Den kan slite med å tilpasse seg kaldere luft ute, tørrere luft inne, mindre sol og mer stress.

De fleste av oss har kjent at huden blir tørrere om høsten. Noen blir litt mer sensitive og noen får mere kviser – særlig i overgangen mellom årstidene. Heldigvis kan vi hjelpe høsthuden.

1: Tilføre huden fuktighet

Når luften blir kald og tørr, vil fuktighet fra huden vår fordampe. I tillegg utskiller vi mindre svette og talg gjennom porene våre, og det er disse tingene som gjør huden tørr. Derfor er det viktig at du bruker en god fuktighetskrem, kanskje litt rikere/fetere enn den du brukte i sommer. Fremdeles er solfaktor viktig, så å bruke en dagkrem med SPF i seg er lurt.

Kremen bør både tilføre huden fuktighet OG hjelpe huden til å holde på den. Det hjelper nemlig ikke å tilføre masse fukt, hvis det bare fordamper ut av huden i løpet av kort tid. Er huden din ekstra tørr bør du legge til en god fuktmaske et par ganger i uken, eks vår nye Destress Mask Betaglucan.

Hyaluronsyre er en ingrediens du kan se etter i et fuktighetsprodukt. Gjerne hyaluronsyre med både store og små molekyler, som hjelper flere lag i huden. Denne fantastiske ingrediensen kan binde til seg 1000 ganger sin egen vekt i vann!  Vi har to serum med spesielt mye av denne ingrediensen; 24 K Serum Gold og Super Hydration Skin Booster. Planteolje er også en god ingrediens med tanke på fukt og pleie.

2: Peeling, skrubbing eller eksfoliering

Peeling, skrubbing og eksfoliering er alle måter å fjerne døde hudceller på. Noen kvier seg litt for å gjøre dette om høsten, da de er redde for å skrubbe bort brunfargen. Men huden blir ganske gusten av å spare på de gamle, brune, døde hudcellene utover høsten. Det ser jo mye freshere ut med en sunn hud med fin glød!

Hvis du liker å skrubbe huden med en korn-peeling, så velg en mild variant som ikke irriterer huden. Det er også mange gode peelinger med syrer, som i tillegg til å fjerne døde hudceller, øker cellefornyelsen i huden. Disse har også god effekt på aldringstegn i huden, pigmenteringer og tilstoppede porer. En nypeelet hud tar også bedre til seg det du påfører etterpå av hudpleieprodukter.

3: Behandle

Høst og vinter er de beste årstidene å behandle huden med litt sterkere saker. Har du lyst til å gi huden din en skikkelig kick-start, eller virkelig jobbe med linjer, pigmenteringer eller andre utfordringer, er høst og vinter tiden å bruke på dette.

Aktive virkestoffer som retinol og syrer, samt Skin Firmer er lurt å bruke gjennom høst og vinter. Så bruk denne tiden til å virkelig jobbe med huden. Det finnes masse gode produkter og behandlinger man kan gjøre hjemme selv. Hos oss er vi tilhengere av følelsen av å «ta med hudpleieren hjem på eget bad». Å bare låse seg inn på badet for litt egentid med masse deilige velværeprodukter… Hverdagsluksus!

 

 

WANT IT? BUY IT!

    Fetching products