innhold i våre produkter

Her finner du alle ingredienser vi bruker i vår hud- og kroppspleie, og de er rangert utfra ingrediensens effekt, dens egenskaper i en formel eller forhold til sensitivisering på huden. Noen er effektive på huden, mens andre har en støttefunksjon for produktet, som feks duft, blandingsmiddel eller teksturforbedring.

Rangeringen er ment som en pekepinn for deg som forbruker og vi har laget den basert på søkbar informasjon fra uavhengige aktører i EU/USA. Rangeringen er innenfor sin kategori.

★★★★ – SUPER, aktivt virkestoff
★★★ – Veldig bra, gir mange fordeler
★★ – Bra, kan gi fordeler
★ – OK, gir ingen fordeler
☆☆☆☆ – Bør unngås

Hvordan bruke oversikten: Under «virkestoffer» finner du fellesnevnere som du sikkert har hørt om. Under «ingredienser» kan du alfabetisk finne en spesifikk ingrediens eller søke på en ingrediens du finner på et av våre produkter, og under «kategori» kan du sortere etter ingrediensens funksjon.
(På alle våre produkter kan du også klikke på ingrediensene for info.)

 • AHA-syrer

  Alfa-hydroxysyrer er en fellesbetegnelse på en stor gruppe av fruktsyrer som brukes til å effektivt fremme en sunnere og glattere hud. AHA molekylene finnes naturlig i flere frukter og kalles derfor fruktsyre. Eksempler er Glykolsyre (sukkerroer), Lactic acid (melk), Mandelic Acid (mandel) og Citric acid (sitrusfrukt). AHA-syrer fremmer en hudfornyelse og støter bort døde hudceller som tetter til porer og får huden til å se grovere og mer sliten ut.

  Les merProdukter med virkestoffet
 • Aminosyrer

  Aminosyrer er byggesteinene i peptider og proteiner, og hver aminosyre utfører en bestemt funksjon. Noen aminosyrer fungerer som en antioksidant, men de fleste hjelper huden din til å reprodusere sine egne antioksidanter.

  Les merProdukter med virkestoffet
 • Antioksidanter

  Antioksidanter avgjørende for huden og kommer i mange varianter som feks vitamin A, C og E, betakaroten, glutathione, selen, grønn te og dusinvis av andre. Jo flere av disse som er inkludert i hudpleieproduktene dine, jo bedre!

  Les merProdukter med virkestoffet
 • Bakuchiol

  Studier viser at bakuchiol (naturlig retinol) forbedrer hudens hudtone, minsker store porer, øker fasthet, glatter ut tekstur og reduserer fine linjer tilsvarende retinol - men med mindre risiko for irritasjon.

  Les merProdukter med virkestoffet
 • Beta Glucan

  Beta-glukan utvinnes fra havre eller gjær. og den har en fuktighetsgivende og meget beroligende effekt på rødhet, sensitiv, stresset, kløende og irritert hud. Beta-glukan trenger inn i huden og balanserer/fukter huden fra innsiden og ut. Studier viser at den effektivt beskytter hudbarrieren, noe som reparerer dehydrert og sprukken hud.

  Produkter med virkestoffet
 • C-Vitamin

  Vitamin C gir en kraftig beskyttelse mot forurensning, miljøskader og solskader. Produkter som inneholder vitamin C gjør at huden din ser yngre ut i lang tid.

  Les merProdukter med virkestoffet
 • Ceramider

  Ceramider er naturlige lipider/fetstoffer som binder sammen hudceller og fungerer som et skjold utenpå huden. Kroppen produserer dette naturlig, men ved en rekke hudproblemer produserer huden færre ceramider. Det fører til en svekket hudbarriere og en hinne som ikke fungerer som den skal. Det kan igjen gi en hud som føles ru og irritert fordi den er tørr.

  Produkter med virkestoffet
 • DMAE

  DMAE er et naturlig stoff med betydelige antiinflammatoriske egenskaper. Studier viser at DMAE gir en økt fasthet i huden og forbedrer elastisitet og hudtone, og bidrar til å redusere linjer og rynker.

  Produkter med virkestoffet
 • Enzymer

  Enzymer kommer fra frukt som feks papaya og ananas og de løsner opp bindingene mellom de døde hudcellene slik at de løsner fra overflaten. En mild, men virkningsfull behandling.

  Produkter med virkestoffet
 • Ferulinsyre

  Ferulinsyre brukes for sin UV-beskyttende effekt, dvs hjelper huden å forsvare seg mot frie radikaler fra UV (sol)-stråler som treffer huden. Ferulinsyre stabiliserer og forsterker effekten av andre antioksidanter, som feks C- og E-vitamin.

  Les merProdukter med virkestoffet
 • Hyaluronsyre

  Hyaluronsyre er et sukkermolekyl som finnes naturlig i huden, øynene, ledd og i hjernen. Det kan holde på opptil 1000 ganger sin egen vekt i vann, og binder derfor fuktighet i huden og bidrar til å redusere synligheten av fine linjer og rynker.

  Les merProdukter med virkestoffet
 • Niacinamid

  Niacinamid støtter hudbarrieren (den ytre overflaten av huden), øker motstandskraften og forbedrer hudteksturen ved å få porene til å se mindre ut. Det bidrar også til å balansere oljeproduksjonen, redusere pigment, gi fuktighet og glattere hud. Nye studier viser også at den beskytter mot UVA og UVB ståler.

  Produkter med virkestoffet
 • Omega fettsyrer

  Fettsyrer bidrar til å holde det ytterste laget av huden sterk og sunn, og forhindrer fuktighet i å unnslippe, samtidig som det bidrar til å glatte overflaten av huden. Fettsyrer kan også ha anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskaper.

  Produkter med virkestoffet
 • Peptider

  Peptider er signalstoffer som består av korte kjeder av aminosyrer som er små nok til å trenge ned i hudlagene og påvirke hudcellene. De er som byggesteiner i huden og sørger for at hudcellene bygger opp kollagen og elastin, og de får huden til å opptre som den er yngre.

  Les merProdukter med virkestoffet
 • Probiotica

  Probiotika (lactobacillus) er mikrober eller bakterier som er bra for huden din på samme måte som de er bra for tarmfloraen. Studier viser at bruk av probiotiske hudpleieprodukter kan redusere akneutbrudd og balansere tørr hud og eksem ved at det blir det overtall av de gode mikrobene, og ikke plass til de dårlige.

  Les merProdukter med virkestoffet
 • Retinol

  Retinol fungerer som et hormon som stimulerer cellefornyelsen og hudcellenes produksjon av bindevev (kollagen). Den er en effektiv ingrediens som får hudcellene til å oppføre seg yngre, og er dokumentert å ha en antialdrings-effekt på huden. Retinol/Retinylpalmitat = Vitamin A Bruk en god retinolkrem for å redusere fine linjer, rynker og mørke flekker i huden.

  Produkter med virkestoffet
 • Salicylsyre

  Salisylsyre (BHA) er en viktig ingrediens i en hudpleierutine fordi den holder porene rene og gir en sunnere hud.

  Produkter med virkestoffet
 • Vekstfaktor

  Vekstfaktorer er proteiner som stimulerer cellevekst og cellefunksjon. De får cellene til å dele seg, vokse og produsere proteiner som kollagen, den grunnleggende byggesteinen i huden.Ved økt kollagenproduksjon blir huden tykkere og rynkene mindre.

  Produkter med virkestoffet