Lei av fet hud!

Skincare

Fet hud kan være ganske så irriterende. Huden produserer mer talg enn nødvendig, og det resulterer ofte i blank hudoverflate, hudormer, sorte prikker, kviser og andre talgansamlinger. Tidligere var dette et problem som hørte mest til ungdommen, men «voksenakne» har dessverre blitt et økende problem.

Uansett om du er ung eller voksen med fet hud, er det en ting du IKKE må gjøre: Tørke ut huden. For når huden blir tørr på overflaten, reagerer den med å produsere mer talg for å kompensere. Da gjør man vondt verre.

 

Hvordan behandle en fet hud?

  • Rens huden hver dag, helst både morgen og kveld. Bruker du renseprodukter med BHA / salisylsyre, vil du få renset godt ned i porene.
  • Bruk en tonic med BHA / salisylsyre, som renser grundig og hemmer bakterier, uten at den tørker ut huden.
  • Peeling/skrubbing bør brukes jevnlig, for å fjerne døde hudceller og motvirke at talg blir sittende fast nede i porene. Du kan bruke en mild peeling med litt syrer, enzymer og korn et par ganger i uka. Husk å ikke skrubbe på aktiv akne. Eller du kan bruke en sterkere AHA syrepeel uten korn, som også behandler aldring og pigmentering.
  • Dagkrem som fukter lett og beskytter huden. Hvis du er ung, og vil motvirke at huden blir blank og rød, anbefaler vi en lett, beroligende fuktighetskrem. Trenger du masse fukt, men ikke vil ha oljer, bør du prøve gelékremen Glacier Skin Lock. Om du er voksen, er det fint å ha en krem som gir litt mer TLC.
  • Nattkremen du velger, skal behandle huden mens du sover. Trenger huden din å roes ned og få skånsom fuktpleie, velger du en helende krem. Er du mer voksen, og gjerne vil behandle aldringstegn samtidig, kan du velge en krem med retinol (Truffle A).
  • Ekstra behandlingsprodukter kan være en god hjelp hvis du føler deg tørr i perioder, vil jobbe ekstra med å redusere blankhet, eller om aldrinstegn og pigmentflekker er problemområder. Da kan det være lurt å bruke et serum. For å dempe talgproduksjon anbefaler vi Salisylic Serum. Effektiv punktbehandling av kviser får du med Spot Killer.

 

Vi anbefaler at du tar «testen» i vår hudpleie-velger for å se hvilke produkter som passer til din hud.

Her kan du lese mer om tenåringshud.

Ønsker du personlige anbefalinger til nettopp DIN hud, hjelper vi deg gjerne.

Ta kontakt med oss på kundeservice@lindajc.com eller tlf 900 36 480

    Laster produkter