Må man bytte produkter jevnlig for å få effekt?

Må man bytte produkter jevnlig for å få effekt?

En ting som sikkert alle har hørt, er at man må bytte produkter jevnlig, for huden venner seg til dem og de slutter å virke. Det kan vi avkrefte med en gang. Det er ikke tilfelle.

Det er ikke slik at hvis du spiser brokkoli hver dag, så slutter det etterhvert å bli sunt, fordi huden din eller kroppen sier stopp selv, for den trenger det ikke lenger etter en stund. Sunt kosthold stopper ikke å være sunt selv om du spiser det hver dag, og de samme gjelder hudpleie. Dokumenterte ingredienser som hjelper huden og fungerer optimalt, vil aldri slutte å virke fordi huden har «vent seg til dem».

Det du derimot kan oppleve, er at den WOW opplevelsen du hadde den første tiden med de nye produktene dine vil avta. Du vil ikke se like stor forskjell etter tid som det du gjorde i starten, og det er jo en helt naturlig grunn til det! En krukke leverer ikke mirakler, den leverer resultater. I starten kan du oppleve stor forbedring fra hva du brukte før, og ser derfor stort forskjell. Etter en tid vil denne fordelen være den nye normalen og da blir man fort blind på eget utseende. Det vil jo flate ut på et eller annet tidspunkt, og det man gjør da ved å fortsette å bruke produktene, er å opprettholde det fine resultatet du har fått.

 

Det er selvsagt ingen regel uten unntak

Når huden din endrer seg, enten pga eksterne forhold (medisiner, hormoner, sykdom osv) eller bare på grunn av aldring er det på tide å se på hva du bruker. Hvis du f.eks. bruker de samme produktene når du er i 30 årene som når du er godt oppi 40 årene, så ville jeg vurdert et bytte. Huden din har andre behov med alder og her gjelder det å følge med på hva huden trenger. Ofte hører vi fra kunder at «jeg har en krem jeg alltid har brukt, som jeg er veldig fornøyd med, men huden min er alltid tørr». Vel, da fungerer ikke kremen som den skal på din hud og du bør se deg om etter en annen, som er rikere og gir deg mer fukt.

Et annet viktig punkt er årstid. Bruker du samme produkter sommer som vinter, vil du mest sannsynlig mangle mye fukt på vinteren, eller bli blank av for mye fukt på sommeren. Huden har forskjellig behov fra årstid til årstid og du bør se etter hva din hud trenger. De fleste av oss liker lette, kanskje oljefrie produkter på sommeren og mer rike, tykkere kremer på vinteren.

Følg med på huden din, gi den hva den trenger. Varier gjerne produktene dine i takt med både alder og årstid.

En fornøyd hud er en sunn hud – er en strålende hud.