PEELING ELLER SKRUBB?

PEELING ELLER SKRUBB?

Hvilken peeling passer for meg?
Det skrives mye om peeling, skrubbing, eksfoliering, syrepeel, enzympeel, kornpeel osv. Ikke alle vet helt hva det er, og hva som er forskjellen.

Målet er egentlig det samme med alle sammen; Fjerne døde hudceller og få en glattere hud. Forskjellen er måten det skjer på. Her skal jeg prøve å forklare litt nærmere.

Kornpeeling
Dette startet med den tradisjonelle «skrubben». Gjerne en kornete krem som skal gnis/masseres på huden, for å skrubbe bort døde hudceller på overflaten. Innholdet var først ting som sandkorn, knuste aprikoskjerner e.l. og kornene var ganske grove. En stund ble også mikroplastkuler brukt, da dette var mer skånsomt for huden. Heldigvis har de fleste nå gått over til ingredienser som er bedre for både miljø og hud. Mange bruker forskjellige salter, og det kan være greit for kroppen men for kraftig for ansiktet. Vi bruker jojobaperler, som både er milde og næringsrivende, i vår Instant Glow Double Peel.

Det som skjer når man bruker en kornpeeling, er at man skrubber vekk det øverste hudlaget, som gjerne er mest døde, gamle hudceller. Ulempen er hvis kornene er for grove, og man skrubber for mye, kan man fjerne mer enn det som er dødt, og man irriterer de friske cellene under. Da kan man få motsatt effekt. Huden begynner å beskytte seg selv ved å lage et tykkere lag med døde hudceller. Mange reagerer også med økt sensitivitet i huden ved overdreven skrubbing.

Enzympeeling
Hvis en peeling er en ren enzympeeling, er den veldig mild. Disse er ofte i krem- eller pulverform, og skal sitte på huden som en maske i 10 – 15 minutter. Blander man enzymer inn i en annen peeling, får man en økt effekt av denne, på en skånsom måte. F.eks. vår Instant Glow Double Peel.

De mest vanlige enzymene å bruke er enzymer fra papaya og ananas. Vi bruker papayaenzymer.

Det enzymene gjør i huden, er å bryte ned bindingene mellom de døde hudcellene på en veldig skånsom måte. Når man vasker peelingen av etter endt virketid, vil man da få med seg de døde hudcellene man har løsnet i samme slengen. Med enzympeeling er det ikke mulig å overdrive peelingen.

Syrepeeling
Dette blir en slags kjemisk peeling. Det er som regel AHA eller BHA syrer som brukes. Disse produktene kommer ofte i form av en gelé eller tynn lotion, som skal ligge på huden en gitt tid. Avhengig av hvilke syrer som brukes, og konsentrasjonen av disse, vil de fleste kjenne at det jobber i huden. Noen kjenner det som kribling, andre som at det klør eller svir. Dette er ikke farlig, og vil avta etter hvert som huden venner seg til bruk av syrer. I vår AHA peel bruker vi mandelsyre, som er en relativt mild syre, men likevel jobber effektivt på hudoverflaten. I vår Miracle Glow Mask Set bruker vi en blanding av glykolsyre og mandelsyre, som jobber effektivt i alle hudlag. I tillegg kan du her tilpasse styrken etter hudens toleranse.

Disse syrene har flere egenskaper. De løsner de døde hudcellene på overflaten, samtidig som de stimulerer huden under til å produsere flere friske, sunne celler.

Syrer gir både en jevnere hudtone og en jevnere hudtekstur. GLØD kalles det!

    Laster produkter