Vasker du makeupkostene dine riktig?

Mange av oss bruker en eller flere makeupkoster daglig, men har du tenkt over viktigheten av å rengjøre dem riktig? Feil, eller manglende rengjøring kan faktisk korte ned holdbarheten på kostene dine, så her er gode råd dyre.

Sminkekostene dine fanger opp mikrober, talg og døde hudceller hver gang du bruker dem, så du bør vaske dem regelmessig. En hovedregel som er grei å forholde seg til, er at koster til vått (foundation osv) bør rengjøres en gang i uken mens koster til tørt klarer seg med en gang i måneden.

Før var det vanlig med dyrehår i kostene, så da sa man at shampoo var det beste å rengjøre med. Det var til og med anbefalt med en balsam på dem! Nå er de fleste mer dyrevennlige, så vi bruker syntetisk hår. Det vil si at de tåler mer, så da vil det være fordelaktig å bruke et mer kraftig vaskemiddel for å ut alle produktrestene.

Du kan f.eks. bruke Zalo, ditt renseprodukt (som du bruker til å rense ansiktet med) eller vanlig håndsåpe. Det viktigste er at du skyller godt og at det blir gjort jevnlig.

 

Slik gjør du:

1: Ta litt av ønsket rensemiddel i håndflaten, fukt børsten (kun børsten, ikke skaftet) med vann og vask børsten i hånden. Bruk fingrene for å komme inn blant hårene.

2: Rens til vannet er blankt, og du ser kosten er ren. Er det lenge siden du har gjort det så må du kanskje gjenta prosessen noen ganger.

3: Legg kosten flatt på et håndkle til tørk, og la gjerne skaftet ligge litt høyere enn selve busten, slik at det ikke trekker vann inn i metalldelen på kosten. Da kan limet bli dårlig og hårene eller skaftet kan falle ut. Dette kan også skje om du lar kosten ligge i bløt eller tørke stående.

En god kvalitetskost kan vare i mange år, så ta godt vare på den.

 

Fetching products