Kan jeg bruke +LAB
produkter på sommeren?

«Bør jeg legge bort produkter med aktive ingredienser om sommeren?»

Dette er et spørsmål vi ofte får. Ikke uten grunn, for det har vært sagt i mange år. Men nyere forskning og erfaringer med aktive produkter fra varmere strøk, tilsier noe annet.

Ingredienser som AHA-syrer og retinol har vært frarådet å bruke i sommerhalvåret her i Norge. Men det brukes jo av dem som bor både i Spania og Sør-Afrika året rundt. Forskjellen har vært MÅTEN vi er ute i solen på. Heldigvis er det ikke så mange som ligger og soler ansiktet med lav eller ingen solfaktor lenger.

Vi har lært at om vi ønsker en sunn hud uten unødig tap av elastisitet, dype linjer og rynker og irriterende pigmentflekker, så lønner det seg å bruke høy solfaktor. Aller helst også oppholde seg i skyggen mens solen er på det sterkeste. Gjør man dette så kan man trygt bruke AHA og retinol produkter på kvelden.

«Hvorfor skal man være forsiktig med syrer og retinol i solen?»

Disse ingrediensene har en eksfolierende effekt. Det vil si at de hjelper huden med å kvitte seg med døde hudceller kontinuerlig. Dette er en stor fordel for cellefornyelsen og det gir den fine gløden til huden. Samtidig kan det gjøre huden litt tynnere og litt mer sensitiv for UV-stråler. Det er derfor man har disse forsiktighetsrådene.

Det blir på en måte litt bortkastet å bruke masse gode antiage produkter med syrer og retinol om natten, hvis man legger seg ut i solen for å bli brun i ansiktet på dagtid. Da går liksom vinningen opp i spinningen.

«Hva om jeg har en hud som tåler mye og er vant til AHA syrer og retinol?»

Det hjelper. Er huden ferdig med tilvenningsperioden til f.eks. LNDA+LAB, så går det helt fint å fortsette å bruke de vanlige produktene dine om kvelden HVIS du beskytter deg mot solen på dagtid. Hvis du ikke er vant til disse ingrediensene, så anbefaler vi å vente med å begynne med dem til etter sommeren. Er du ivrig etter å komme i gang med tilvenningen, så er renseproduktene i LAB fine å starte med.

  Fetching products

   

  TIPS: Age Reverse Duo – Mild, med den nydelige oljen full av antioksidanter og vitaminer, kombinert med den pleiende, beroligende og reparerende fuktighetskremen, er fin på kvelden gjennom sommeren. Særlig for deg som liker å være mye ute, samtidig som du ikke vil kompromisse på antiage.

   

   Fetching products