What does it mean that a product is "anti-aging"?

Boosters

Mange leser og hører om antiage innen hudpleie, uten helt å vite hva det er. Aldring kommer både av naturlige prosesser og av levesett. Les mer om det her

For eksempel sol, stress, søvn og livsstil er noe som påvirker huden begge veier. Konsekvensene av dette kan være at cellene blir skadet, svekket, feilprogrammert (f.eks. produserer for mye pigmenter = pigmentflekk) eller svakere (sensitiv hud). Ingredienser som faktisk klarer å gjøre en forskjell i huden kan man kalle «cellekommuniserende». Det vil si at de klarer å putte “plaster” på en skadet celle, få i gang en celle som har “sovnet”, korrigere en som jobber feil og beskytte de som begynner å bli ødelagt.

I våre produkter er vi opptatt av å ha nok av gode cellekommuniserende ingredienser, og at hvert produkt har rette ingredienser for å korrigere huden. Her er noen eksempler som nok de fleste har hørt om, men kanskje ikke vet så mye om.

 

A vitamin / Retinol 

A-vitamin, eller såkalte retinoider, har vært brukt for å behandle solskadet hud, akne og rynker i mer enn 20 år. Den kommer i mange former, både i krem og tablettform og i syntetisk og naturlig.

Det er hudens egne enzymer som omdanner retinol til A-vitaminsyre. Syren øker produksjonen av nye celler og fører til økt avstøtning av gamle. Den jobber også med å stimulere huden til å lage mer kollagen, samt å hindre at kollagenet i huden brytes ned. I tillegg til å redusere fine linjer, brukes også retinol (A-vitaminsyre) for å jevne ut hudfargen, redusere pigmentflekker og forbedre solskadet hud ved å øke produksjon av bl.a.elastin. Man kan også se forbedring av store porer og hissig akne.

Retinol er velegnet dersom man har en solskadet eller grov hud, men fungerer like bra på fine linjer, rynker, store porer og eventuelt fet hud med kviser. Vær oppmerksom på at retinol kan gjøre huden mer lyssensitiv, så det bør bare brukes om natten. Sytenol og annen A vitamin kan fint brukes hele døgnet.

Våre produkter med retinol

  Fetching products

   

  Våre produkter med Sytenol (naturlig retinol)

   Fetching products

   Peptider

   Da peptider ble lansert som en hudpleieingrediens, ble det en liten revolusjon innen formulering av hudpleieprodukter. Peptider er korte kjeder av aminosyrer, som er små nok til å trenge ned i hudlagene og påvirke hudcellene. Virkestoffet kan hemme utviklingen av rynker ved å motvirke såkalt glykasjon. Glykasjon er en reaksjon mellom sukkermolekyler og proteiner (kollagen og elastin) i huden. Dette resulterer i kryssbinding av kollagen, det blir minder elastisk, som igjen kan føre til rynker. Når man sier at man “spiser på seg rynker” ved å spise sukker, så er denne prosessen hva man referer til. Peptidene motvirker blant annet denne reaksjonen.

   De stimulerer til økt produksjon av kollagen og elastin i huden, øker DNA-reparasjon, forlenger levetid på cellene og gir bedre fuktbalanse i huden. De er godt dokumentert å ha en positiv effekt på huden.

   Produkter med peptider

    Fetching products

    Alfa Hydroksysyrer (AHA syrer)

    Dette er samlebetegnelse som brukes om naturlige syrer, som også kalles fruktsyrer. De fjerner effektivt døde hudceller og restrukturerer hudcellene, og er i tillegg meget effektive på flere hudproblemer som hudaldring og akne. Tilstoppede porer åpnes, blodsirkulasjon og væskebalansen forbedres.

    De er en av hudpleiens viktigste grunnpilarer takket være de mange positive virkningene de har på huden. AHA-syrer hjelper huden å kvitte seg med døde og tørre hudceller ytterst i det øverste hudlaget. Ved å ta bort disse døde hudcellene, stimuleres cellefornyelsen. Dermed får den friske og nye huden som ligger under, mulighet til å komme opp til overflaten. Huden ser lysere, jevnere, glattere og mykere ut.

    Vanlige fruktsyrer som er mye brukt i hudpleie, er f.eks. melkesyre, mandelsyre og glykolsyre. Konsentrasjonen varierer veldig ut fra hvilket hudproblem man behandler, men ved f.eks glykolsyre så er det generelt mest effektivt mellom 10-20%. Høyere prosent tilsvarer kjemiske peelinger og bør utføres av leger/sykepleiere. I tillegg så har pH verdien mye å si, jo lavere pH verdi, jo sterkere syre.

    Produkter med AHA syre

     Fetching products

     Antioksidanter

     Vitaminer og mange planteekstrakter virker som antioksidanter og nøytraliserer frie radikaler, som ellers vil bryte ned huden og forårsake skader og aldring. Antioksidanter virker anti-aging, aktiverer cellefornyelsen og motvirker for tidlig aldring av huden. Kroppen vår produserer hele tiden frie radikaler, men mengden vi har i huden øker kraftig når huden utsettes for ting som sollys, stress og forurensning. Økt aktivitet av frie radikaler i huden påvirker både kollagen og elastin og fører til raskere hudaldring. Idebenone, SOD og Coffeeberry er sterke antioksidanter, og blir mere og mere brukt. Andre mer kjente er vitaminer som Vitamin C (også kalt askorbinsyre) og Vitamin B.

     Kliniske studier viser at Vitamin C reduserer antall “solbrente” celler i huden med 40-60% og reduserer skader på cellens DNA med 60%. Det er også en viktig faktor for dannelse av kollagen og hjelper med å forsterke hudens naturlige barrierefunksjon. I tillegg kan det ha en lysnende effekt på huden, jevne ut ujevn pigmentering og øke bindevevsproduksjonen.

     Flesteparten av våre produkter inneholder en eller flere antioksidant-ingredienser. I tillegg til aktive ingredienser trenger man alltid å pakke inn produktet i en god, stabil formel, slik at de edle ingrediensene holder seg. Vi har alle våre produkter i lufttette krukker, som gjør at produktet holder seg like bra fra start til slutt.

     Produkter med Vitamin C

      Fetching products