Hyaluronic acid

Hyaluronsyre (HA) er en ingrediens som finnes naturlig i kroppen, og som har en stor fuktbindende evne. Til tross for navnet er ikke hyaluronsyre en syre, men en type sukkerart som kalles glykosaminoglukan. I kroppen binder HA vann og danner en gelelignende substans. Blant annet fungerer denne substansen som et smøremiddel og som et støtdempende fyllmateriale mellom de elastiske fibrene i huden, kollagenet og elastinet, og i ledd, lunger og muskler. 

50% av kroppens totale mengde av hyaluronsyre finnes i huden, først og fremst i underhuden, det dypeste laget. HA har som oppgave å opprettholde fuktbalansen i huden. En god fuktbalanse opprettholder hudens funksjoner, og gjør det mulig å oppbevare en fyldig og sunn hud. Mangel på HA gjør blant annet at huden mister elastisitet, at rynker blir tydeligere og at huden blir tørrere. Hyaluronsyre i huden er et sensitivt molekyl som brytes ned raskt av frie radikaler, UV-lys og oksiderende ingredienser. Det er derfor solskadet hud ofte blir slapp og rynkete.

Hyaluronsyre er kostbart å fremstille, og er derfor en dyr ingrediens. Takket være sin unike mulighet til å binde fukt kan den tilsettes i lave doser i hudkremer for å øke hudens fuktbevarende og fuktbindende egenskaper. En konsentrasjon på 1 % kan binde 99% vann. Da hyaluronsyre har et naturlig utspring dukker ingrediensen ofte opp i økologiske produkter. Det er en svært mild substans som ikke skaper allergiske reaksjoner.  

Hyaluronsyre finnes i flere former og den vanligste typen er en lang og stor fuktbindende molekylform, som er for stor til å penetrere hudbarrieren. Tilsatt i en krem blir den derfor liggende på hudoverflaten der den danner en film. Denne fuktfilmen er viktig for å beskytte og for å gi hudoverflaten fukt. Stor-molekylær hyaluronsyre er en god ingrediens i leppeprodukter for å holde leppene fyldige og beskyttet. Sensitiv og fuktfattig hud trenger stor-molekylær hyaluronsyre for å beholde fukten i huden og for å reparere en skadet hudbarriere. Enkelt forklart kan man si at stor-molekylær hyaluronsyre har som fremste oppgave å styrke barrieren og å fukte i overflaten (men ikke tette igjen), mens små-molekylær hyaluronsyre trekker ned i dybden mellom hudcellene og fukter og fyller ut, noe som gir en plumping-effekt. Hvilken molekylform som finnes i et hudpleieprodukt er avhengig av hvilken effekt produktet skal ha og hvilken hudtype den passer.  Vi bruker flere varianter og størrelser i våre produkter, alt for å få rett effekt i gitt produkt. 

Våre produkter med Hyaluronsyre:
24K Gold Serum

Super Hydration Skin Booster
Glacier Skin Lock
TLC Day Cream SPF30
Pepetide Pen
Aqua Radiance Mask
Dermalift Serum

Healing Cream