Vitamin A / Retinol

A-vitamin, eller såkalte retinoider, har vært brukt for å behandle solskadet hud, akne og rynker i mer enn 20 år. Vi produserer ikke selv vitamin A, så vi er avhengig av å få det gjennom kosthold og tilskudd. Kroppen er bygd opp slik at huden er det siste organet som mottar vitamin A, så å tro at du får i deg nok gjennom kostholdet alene gjør nok at du går glipp av de mange fordelene huden kan få av vitamin A.  

Retinol er en svært effektiv ingrediens i hudpleieprodukter, da molekylene er ekstremt små. Dette gjør at ingrediensen kan penetrerer det ytre laget av huden, som kalles epidermis, og nå det mellomste laget av huden, som kalles dermis. Epidermis består for det meste av døde hudceller, mens Dermis består av levende celler. Ved å nå disse cellene, kan retinol skape bedre og mer tydelige resultater enn de ingrediensene som kun jobber på hudoverflaten. Det er en såkalt cellekommuniserende ingrediens, noe som betyr at den kan koble seg på en aldrende hudcelle og få den til å oppføre seg som en frisk, hudcelle igjen. Ulempen er at man kan oppleve «nedetid» på huden, det vil si at den blir sår, tørr, flasser osv så det bør brukes med varsomhet. 

I vårt nyeste tilskudd 5.0 Age Saver Serum brukes noe som er helt nytt, nemlig naturlig retinol! Det er utvinnet fra planter og er mye mindre aggressivt for huden, dog med samme effekt! Det vil si at flere kan bruke dette, få de samme effektene men slippe nedetide og sårhet. Den kan til og med brukes på dagtid og av de med sensitiv hud!

  • Demper og regulerer hudens talgproduksjon, noe som gjør huden mindre blank. 
  • Minsker bakterieproduksjon i huden og er derfor en effektiv behandling mot acne.
  • Reduserer pigmenteringer, forårsaket av solskader, gjennom å øke cellefornyelsen 

Våre produkter med vitamin A
Rich Truffle Cream
Dermalift Eye Cream
Age Saver Serum