Vitamin A / Retinol

A-vitamin, eller såkalte retinoider, har vært brukt for å behandle solskadet hud, akne og rynker i mer enn 20 år. Vi produserer ikke selv vitamin A, så vi er avhengig av å få det gjennom kosthold og tilskudd. Kroppen er bygd opp slik at huden er det siste organet som mottar vitamin A, så å tro at du får i deg nok gjennom kostholdet alene gjør nok at du går glipp av de mange fordelene huden kan få av vitamin A.  

Retinol (A-vitamin syre) er en svært effektiv og godt dokumentert ingrediens i hudpleieprodukter, da molekylene er ekstremt små. Dette gjør at ingrediensen kan penetrere det ytre laget av huden, som kalles epidermis, og nå det mellomste laget av huden, som kalles dermis. Epidermis består for det meste av døde hudceller, mens dermis består av levende celler. Ved å nå disse cellene, kan retinol skape bedre og mer tydelige resultater enn de ingrediensene som kun jobber på hudoverflaten. Det er en såkalt cellekommuniserende ingrediens, noe som betyr at den kan påvirke en aldrende hudcelle til å oppføre seg som en frisk, ung hudcelle igjen. Ulempen er at man kan oppleve «nedetid» på huden, det vil si at den blir sår, tørr, flasser osv, så det bør brukes med varsomhet. 

Det gjøres stadig forskning og fremskritt på dette, og man har nå funnet en planteingrediens med veldig liknende effekt på huden som retinol, men uten sensitivitet og “nedetid”. Det heter bakuciol, og kalles ofte naturlig retinol.  Det vil si at flere kan bruke dette, få de samme effektene. Den kan til og med brukes på dagtid og av de med sensitiv hud!

Man har også funnet ut at man kan redusere innhold av ren retinol, ved å tilsette f.eks. retinyl palmitat (A-vitamin ester), som forsterker effekten, uten at huden blir mer sensitivisert.

A-vitamin har mange gode effekter på huden:

  • Demper og regulerer hudens talgproduksjon, noe som gjør huden mindre blank. 
  • Minsker bakterieproduksjon i huden og er derfor en effektiv behandling mot acne.
  • Reduserer pigmenteringer, forårsaket av solskader, gjennom å øke cellefornyelsen 
  • Gjør huden glattere og linjer og rynker mindre

Våre produkter med vitamin A:
Retinol Truffle Night Cream
Dermalift Eye Cream
Brightening Serum 

Vitamin A Skin Booster