En enkel hudpleierutine

Hvis man er helt ny til en hudpleierutine er det lett å bli totalt overveldet og gi opp før man kommer i gang. Hvor skal man begynne? Må man ha «alt» fra start? Hvis ikke, hva bør man ha og hvordan sette det i system?

Her skal vi gå gjennom en helt enkel rutine som alle kan få til. Vi kunne også bare ha anbefalt én krem og det var det, men om du ikke renser bort urenheter og døde hudceller er det egentlig ikke så stort poeng med en krem. Du vil smøre den på og vaske den av igjen, uten at den klarer å komme seg ned i huden der den faktisk gjør en forskjell. Derfor blir den ene kremen dyr i forhold til resultat! Da er det bedre å gjøre en enkel rutine som gjør at produktene kan gjøre en forskjell på huden. For man må se en forskjell for å bli motivert, ikke sant?

STEG 1: RENS

Det første trinnet i enhver hudpleierutine er å rense huden. Da fjerner du smuss, overflødig talg, solfaktor og sminke. Når ansiktet ditt er rent, får de produktene du smører på etterpå mye bedre effekt. Det viktigste er å rense om kvelden, men vi anbefaler alltid å rense på morgenen også. I løpet av natten skiller huden ut avfallstoffer, svette og talg. De fleste av oss har vel våknet opp med oljete hud rundt nese og panne?

Hvordan velge riktig rens

Vi har 3 renser i vår serie. Noen kombinerer alle, mens andre finner sin ene favoritt.
Her kan du lese hva jeg bruker, og finne info og priser.

STEG 2: SKRUBBE

Enzym eller syrepeel fjerner oppbygde lag med døde hudceller, som gir en gusten hud og tilstoppede porer. De er effektive for å behandle solskader, rynker, hudormer, store porer og utbrudd. Når de brukes som det andre trinnet i rutinen din, vil det etterlate huden din glatt, myk og mer glødende. Syrene hjelper også andre produkter å absorberes bedre i huden. MERK: dette steget gjør du ikke hver dag, heller ca en til to ganger pr uke.

Hvordan velge riktig skrubb

Vi har 3 skrubber/peeler i vår serie. 2 med syrer (AHA Peel og Miracle Glow Mask) og 1 med enzymer, BHA Salisylsyre og korn (Double Peel)

Å velge en AHA eller BHA peel/eksfoliant avhenger av hudtype og sensitivitet. AHA eksfolierer overflaten på huden og er mest effektiv for tørr, solskadet hud. BHA eksfolierer overflaten på huden og inne i porene, og er best for fet til kombinert hud med utbrudd og hudormer. Har du en sensitiv hud bør du heller bruke vår Double Peel, som er med enzymer, salisylsyre og milde jojobaperler som korn.

Har du en hud som tåler litt, kan du fint bruke både en syrepeel og en kornskrubb på en uke, men ikke mer enn en gang av hver. Skrubber eller peeler du huden din for ofte, ender du opp med en tørr og sår hud.


 

STEG 3: FUKTE

I vårt tørre klima her i nord, så går de fleste av oss rundt med en tørr hud. Selv om du har en fet eller kombinert hud, trenger du mest sannsynlig å få tilført fuktighet, både i form av vann og olje daglig. Mangler huden olje/fett, vil den også ganske automatisk mangle fukt, da vanntapet fra huden øker. Hudens evne til å holde på vann avtar også med alder, så dette er et behov som vil øke i takt med antall bursdager. Etterhvert som årstidene skifter, vil også ditt behov for rett fukt mest sannsynlig endre seg. På vinteren har vi mer behov for fettholdige kremer, og på sommeren er det deilig å ha lette, kanskje oljefrie fuktighetskremer.

Her finner du alle våre kremer og her er alle våre serum


Dette er en helt enkel hudpleierutine. Ønsker å bedre eller endre noe på huden din, så trenger du å tilføre mer målrettede produkter, som f.eks. serum eller ukentlig hjemmebehandling. Har man pigmentflekker, kviser, urenheter, sorte prikker, linjer eller rynker og ønsker å bedre dette, så må det mere krutt til enn rens og krem.

Vil du ha hjelp til å finne din rutine, om den er helt enkel, eller mer målrettet så send oss en mail: kundeservice@lindajc.com eller ta vår hudtest.