3 feil mange gjør med hudpleien sin!

«Kjære Linda. Jeg har prøvd «alt» som finnes på markedet for akne og fet hud i flere år men ingenting fungerer. Nå har jeg også lagt til noen produkter fra din serie men det fungerer ikke det heller! Jeg blir desperat, hva gjør jeg feil?

Hilsen Elise»

 

Kjære Elise,

Dette er en kjent problemstilling og tro meg – jeg har vært i dine sko! Da jeg var i begynnelsen av 30 årene prøvde jeg ALT, inkludert antibiotika. Jeg var helt desperat og ble fryktelig utålmodig. Hele min reise endte i at jeg laget mine egne hudpleieprodukter, jeg gjorde all research selv. På veien til en hudpleieserie lærte jeg meg noen prinsipper som jeg vil dele med deg. Dette er noen klassiske feil jeg tror mange vil kjenne seg igjen i, og jeg tror dette kan hjelpe deg!

1. DU FORVENTER RESULTATER UMIDDELBART
Noen får fine resultater omtrent over natten, men for mange av oss tar det lengre tid. Ofte blir man også verre før man blir bedre! Det føles håpløst og urettferdig, men huden er et levende organ og består av mange flere lag enn hva vi klarer å se.

Den kvisen du brått får på en tirsdag ble ikke til den dagen, det begynte lenge før. Huden har en syklus på 3-4 uker fra en celle blir født til den er død, og ofte ser man ikke en forskjell før det. Normalt tar det flere sykluser før det normaliserer seg helt, så det gjelder å stå i det og holde på den gode rutinen sin.

2. IKKE HOPP FRA PRODUKT TIL PRODUKT
Du ser ikke resultatene du ønsker, så du legger til litt ekstra produkter for å «kickstarte» huden, eller bytter serie. Ikke gjør det! Huden, og spesielt aknehud, er ikke glad i for mye aktive produkter på en gang, så hold deg heller til få, men gode produkter som passer sammen. La dem få lov til å gjøre sin jobb før du eventuelt legger til flere. Hold deg til en serie når du tester, slik at du vet om den fungerer eller ikke, og du må gi det minimum 3 måneder. På sikt, når du er kjent med produktene og funnet de du liker, er det lov å legge til flere og mikse mer. Da er det også lettere å forstå hva du gjør eller hvilke produkter det er som skaper en forandring dersom du får en uønsket reaksjon.

3. IKKE PRØV ALT PÅ EN GANG
Du starter ny rutine, ser gode resultater og tenker «hey, dette skal jeg gjøre mer av»! Så du skrubber flere ganger i uken, bruker hele rutinen morgen og kveld og Spot Killer over hele ansiktet. Better safe than sorry, right? Wrong! Huden trenger også pleie og fukt, og skrubber du for ofte tørker du den bare ut. Hvis du prøver å tørke ut en fet hud, vil den bare produsere mer talg. Derfor er det å bruke en fuktighetskrem faktisk forebyggende for urenheter. Spot Killer skal KUN brukes på aktive kviser, ikke ellers i ansiktet. Har du ikke brukt aktive produkter før og har bestilt Clear Skin pakken vår, så begynn med et par produkter av gangen. Venn huden til dem, og så tilføyer du flere etterhvert.

Håper dette kan hjelpe deg, og ikke nøl med å ta kontakt med kundeservice og mine dyktige hudpleiere om du trenger mer hjelp.

Hilsen Linda

 

Her kan du få flere råd om fet hud.

Her kan du få flere råd om tenåringshud.