Denne typen concealer er et produkt som brukes først og fremst til å skjule mørke ringer under øynene, men concealere kan også brukes til å dekke mindre områder på huden, synlige blodkar, akne og andre ujevnheter.

Concealer kommer i forskjellige former, konsistenser og farger. Concealere som har tykk konsistens har mye pigment og brukes ofte til å dekke over urenheter, pigmentflekker eller rødhet. En lettere concealer som Cover Up Concealer vil brukes til å friske opp trøtte øyne og fremheve spesielle områder, da den er lysreflekterende.

  Fetching products

  For å gi god dekk, må fargen du skal dekke over, nøytraliseres eller dempes. Da brukes en komplimentærfarge. Grønt mot rødt, gult mot lilla og oransje mot blått. En concealer har ikke en ren rød, gul eller oransje farge, men har ofte en fargetone i seg.

  En concealer påfører du direkte på huden. Er det mange flekkvise ujevnheter, bør den derimot pensles på etter foundation. Da ser du hva som allerede er dekket og unngår å påføre for mye på huden. For mye dekk vil aldri se naturlig ut. Under øyet derimot, anbefales det å legge bare concealer, da en foundation ofte vil «skli» av og legge seg i linjer.

  Concealeren du bruker under øyet er finest om den er et hakk lysere enn foundationen din, slik at den blir lysreflekterende. Dette gir en naturlig look.

  TIPS

  Bruk Cover Up Concealer i en C-form rundt ytterste del av øyet. Dette vil være med på å «hjelpe» lyset til å treffe øyet, slik at du får et mer åpent og våkent blikk. Her ville jeg brukt den lyseste fargen light/medium.

  Ønsker du en smalere nese? Bruk Cover Up Concealer i fargen light/medium langs neseryggen for «løfte». Så bruker du fargen medium langs sidene (neseveggen), for å «trekke inn».

  Når du legger concealeren under øyet, lag gjerne små prikker og fordel så ved å klappe concealeren forsiktig inn med ringfingeren. Den tynne huden under øynene er følsom, så ikke gni. Ønsker du en mer matt effekt, avslutt ved å påføre bittelitt HD pudder. Påfører du for mye concealer eller pudder, kan det gi motsatt effekt, og heller forsterke linjene og gjøre deg huden «tung».

  Legg gjerne litt concealer i fargen light/medium på øverste del av kinnbenet. Dette vil «heve» kinnbenet, slik at du får en fin kontur i ansiktet.

  Har du dype linjer etter å ha smilt og ledd et langt liv? Legg concealeren i linjene, så vil du se at de «mildner» noe. Lyset er med på å «løfte» linjen, slik at den ikke lenger ser så dyp ut. Her ville jeg gått for light/medium eller light peach.

  Fargen light peach kan gjøre underverker på huden der du har litt blåhet, som spesielt under øyet. Ferskenfargen er med på å nøytralisere det blå. Føler du at light peach blir for lys, så legg først på et tynt lag med light peach for å nøytralisere, og gå deretter over med medium. Husk tynne lag.

  Dersom du har litt lys, grålig hud som trenger farge, kan det være lurt å gå for en concealer med litt oransje-toner i, som light peach.

  Gå for den motsatte fargen av fargen på problemet. Da vil du få en fin fargekorrigering på huden.

  Er du fra naturens side ganske mørk i huden, så styr unna concealere som er for lyse. Da vil resultatet bli grått. Gå da heller for nyansen medium.

  Legg gjerne concealeren i en trekant under øyet. Poenget er at den skal smelte inn i huden, slik at du får en fin overgang inn mot øyet. Ta utgangspunkt i begynnelsen av nesen, tegn to streker opp mot øyet som en trekant, og avslutt med en svak strek under vippene.

   Fetching products

   Et annet godt tips, er å bruke primer. Det gjør at makeupen sitter ekstra godt, og legger seg pent. En slags grunning. Face Primer brukes i ansikt og Eye Primer brukes på øyelokk.

   Les mer om primere – hype eller must?