Primer – hype eller must?

Mange vet ikke hvorfor man skal bruke en primer og av den grunn lar det være. Det er nemlig ikke foundationen alene som gir deg jevn og fin hud…

En primer fungerer som en slags grunning, dvs den limer sminken fast til huden og hindrer den i å skli av, eller legge seg i striper etterhvert som timene går. Primeren absorberer svette, gir en glattere overflate og gjør porer mindre synlig. Å bruke en primer vil derfor gjøre en stor forskjell for resultatet og den skal påføres etter serum og krem, men før alle makeup-produktene.  Vi har to primere, en til ansikt og en til øyne:

LOCK IT! Face primer 

Denne legges tynt i hele ansiktet, etter dagkrem/solkrem, for å jevne og glatte ut huden samt holde makeupen på plass lenge. Primeren legger seg som et utjevnende lag under makeupen, slik at store porer og fine linjer fylles ut og foundationen blir enklere å påføre. Den har solfaktor 20, antioksidanter og vitaminer som pleier og beskytter huden. 

LOCK IT! Eye Primer 

Et «må ha» produkt for alle over 35 og som ikke har glatte øyenlokk lengre. Den skal brukes selv om man ikke bruker øyenskygge fordi all form for makeup sitter som støpt og øyenlokket blir ikke «svett». Den legges på øyenlokket for å skape et jevnere underlag for øyenskyggen og sørge for at den sitter hele dagen uten å legge seg i striper. 

    Fetching products