3 steg for glød i huden

Er det en ting «alle» svarer når de blir spurt om hva de ønsker å bedre i huden sin, så er det at de ønsker seg mer glød. Vi er helt enige – en hud kan bære med seg mye av både pigmentflekker, linjer og rynker om den har en frisk glød.

 


Her har du 3 steg i din hudpleierutine som er et must om du vil ha glød:


1: Rens huden din hver dag
Med all forurensing fra luften, dårlig innemiljø, fyring i peis og svevestøv som finnes i dag, så får du mye ekstra skitt tilført hver dag. Dette fester seg på huden, og sammen med sminke, svette, talg og avfallsstoffer som huden skiller ut, utgjør dette en «hinne» som må av huden. Til og med om du ikke bruker sminke, bør du rense huden din hver dag. Du kan sammenligne det med å vaske hendene og pusse tennene, og bør legges inn som en fast rutine. En skitten hud = en grå og gusten hud.


2: Skrubb eller peel huden din hver uke
I tillegg bør man bruke en kornskrubb eller en syrepeel minst en gang i uken. Da blir man kvitt døde hudceller, får frem gløden i huden og produktene man bruker etterpå trekker ned i huden i stedet for å legge seg utenpå et lag med død hud og gammel olje.

Huden produserer daglig olje/talg, for å smøre seg selv. Hudens naturlige «fuktighetskrem» består av fettholdig talg, som blir nesten som olje på huden (derav blir man blank i løpet av dagen, eller når man våkner på morgenen). Det er bra, men for mye av den gjør at den legger seg som en hinne på huden, som hindrer produkter i å komme forbi. Så ved å skrubbe huden jevnlig, sørger du for at du får maks utbytte av dine produkter, i tillegg til en jevnere, strammere og klarere hud. Les mer om forskjellen på kornskrubb og syrepeel.


3: Hjelp hudens beskyttende barriere

Se for deg huden din som en murvegg, med hudcellene dine som mursteinene og hudens naturlige ingredienser som sementen som holder det hele sammen. De forhindrer at skadelige stoffer kommer inn gjennom hudens barriere. Et eksempel på noe som gjør at hudens barriere blir svakere, er at ytterste hudlaget blir tørt. Huden består mye av fett og det er hva som styrker hudens barriere, og dens evne til å holde på fuktighet. Evnen til å holde på fuktighet er noe som dessverre avtar med aldring og solskader. Derfor er det slik at en aldrende hud blir tørrere og tørrere jo eldre den blir. Ved å tilføre ingredienser som blant annet ceramider, hyaluronsyre og glyserin hjelper du huden med å holde sin barriere intakt. Sunn barriere = sunn hud.

Husk at enhver hud er unik og med sine egne behov. Selv om din venninne bruker en krem som hun er fornøyd med, så betyr det ikke at det nødvendigvis er rette krem for deg. Ved å tenke gjennom hva din huds behov er, og hvordan du kan møte disse med en god hudpleierutine, så vil du få masse igjen for det i årene som kommer.

Vil du ha hjelp til å finne din rutine så ta kontakt med oss, så hjelper vi deg gjerne: kundeservice@lindajc.com. Din hud er vårt oppdrag!