sover du med makeup på?

Hvor ofte har du ikke tenkt; Det er så sent, jeg er supertrøtt, det gjør sikkert ikke noe å sove med sminke en sjelden gang? Vel, det forårsaker mer skade enn du tror!

Å legge seg uten å rengjøre ansiktet har en uheldig effekt. Det skjer nemlig skade både oppå og under hudoverflaten når du ikke fjerner sminke før sengetid. Mange sminkeprodukter inneholder silikoner som tetter porene. Når porene er blokkert blir huden din ujevn. Hvis du er akneutsatt, kan det til og med føre til utbrudd.

I likhet med våre indre organer er huden vår alltid på jobb. Huden består av vann, protein, lipider og forskjellige mineraler og kjemikalier. Huden er også dekket av porer, noe som gjør at vi kan svette og utskille talg (fett), et naturlig smøremiddel som fukter huden og fjerner døde hudceller og andre irriterende stoffer fra porene. Huden er også et utskillelsesorgan, og skiller ut avfallstoffer hele døgnet. Du har kanskje kjent at det lukter av huden hvis du har drukket eller spist noe sterkt dagen før? Når du bruker sminke, blokkerer du porene fra å frigjøre både avfallstoffer og talg, noe som kan føre til synlig større porer, sorte prikker og akne over tid.

Når du sover, fornyes huden og den reparerer seg selv. En natt med sminke kan, og vil forstyrre den delikate balansen i huden din.  Når porene er blokkert får ikke huden din «puste», og dermed ikke fornyet seg like godt. Etter en natt med sminke vil huden din trenge litt tid og pleie for å gjenopprette til sin forrige tilstand og skape ny balanse. Derfor er det viktig å rense og eksfoliere/peele/skrubbe regelmessig slik at døde hudceller, talg, sminke, solkrem, forurensing m.m. ikke tetter porene.

    Laster produkter

    Hvis du rengjør ansiktet ditt om kvelden og fukter med gode hudpleieprodukter, gir dette huden din mulighet til å reparere  seg selv mens du sover. Å ikke fjerne sminken vil hindre at dette fungerer optimalt. Huden mister også fuktighet i løpet av natten. Dehydrert hud får lettere linjer, ser mere gusten og tørr ut, samtidig som sannsynligheten for urenheter øker.

    Og du, en annen ting: Det er jo som regel sånn at man ikke skifter putetrekket hver uke, så hvis du ikke renser av sminken en kveld, så fortsetter man å ligge på det samme trekket i flere dager etterpå….ikke så fresh feeling når du legger deg der dagen etter med nyrenset ansikt, hva? Sov godt, sov rent.

      Laster produkter