sover du med makeup på?

Hvor ofte har du ikke tenkt; Det er så sent, jeg er supertrøtt, det gjør sikkert ikke noe å sove med sminke en sjelden gang? Vel, det forårsaker mer skade enn du tror!

Å legge seg uten å vaske ansiktet har en uheldig effekt.Det skjer nemlig skade både oppå og under hudoverflaten når du ikke fjerner sminke før sengetid. Mange sminkeprodukter inneholder silikoner som tetter porene. Når porene er blokkert blir huden din ujevn. Hvis du er akneutsatt kan det til og med føre til utbrudd.

I likhet med våre indre organer er huden vår alltid på jobb. Huden består av vann, protein, lipider og forskjellige mineraler og kjemikalier. Huden er også dekket av porer, noe som gjør at vi kan svette og utskille sebum (fett), et naturlig smøremiddel som fukter huden og fjerner døde hudceller og andre irriterende stoffer fra porene. Når du bruker sminke, blokkerer du porene fra å frigjøre talg, noe som kan føre til synlig større porer og akne over tid.

Når du sover, fornyes huden og den reparerer seg selv. En natt med sminke kan, og vil forstyrre den delikate balansen i huden din.  Når porene er blokkert får ikke huden din puste, og dermed ikke fornye seg. Etter en natt med sminke vil huden din trenge ca èn uke for å gjenopprette til sin forrige tilstand og skape ny balanse. Derfor er det viktig å rense og eksfoliere (skrubbe) regelmessig slik at døde hudceller, olje og sminke ikke tetter porene og «kveler» huden.

    Laster produkter

    Hvis du rengjør ansiktet ditt om kvelden og fukter med gode hudpleieprodukter, gir dette huden din mulighet til å reparere- og fukte seg selv mens du sover. Å ikke fjerne sminken vil frata huden denne muligheten, i stedet vil den bli tørrere. Tørr hud betyr tap av elastisitet, noe som gjør rynker og urenheter mer fremtredende.

    Og du, en annen ting. Det er jo som regel sånn at man ikke skifter putetrekket hver uke så hvis du ikke vasker av sminken en kveld, så fortsetter man å ligge på det samme trekket i flere dager etterpå….ikke så fresh feeling når du legger deg der dagen etter med nyrenset ansikt, hva? Sov godt, sov rent.

      Laster produkter