Visste du dette om AHA-syrer?

VISSTE DU DETTE OM AHA SYRER?

Visste du at når vi er rundt 50 år, bruker huden nesten dobbelt så lang tid på å fornye seg som da vi var 25?

Det betyr at du må hjelpe den, ikke bare litt, men ganske mye! Det er fornyelsesprosessen i huden og hvor raskt den går, som påvirker  mye av hudens utseende. Ved å peele huden jevnlig, hjelper du huden å oppføre seg mer som den gjorde da vi var yngre. En hud som oppfører seg yngre, vil også se yngre ut!

Syrer er magi!
Syrer er nøkkelen, og har du ikke begynt, bør du gjøre det i dag! Syrer påvirker hudfornyelsen vår. De fjerner døde hudceller på overhuden og stimulerer dypere hudlag, slik at vi får økt glød og en fastere hud. De påvirker pigmentcellene våre til å produsere riktig mengde pigmenter, slik at vi også får en jevnere hudtone.

Synes du det snakkes mye om glød? Det er ikke så rart – glød er nemlig det som får oss til å se freshe og friske ut, det får oss til å stråle! Glød er også et tegn på at du tar godt vare på huden din.

Har du hørt at kollagen er bra?
Kollagen har vært mye i vinden i det siste. Det mange ikke vet, er at kollagen er et stort protein-molekyl som ikke kan klare å trenge ned igjennom huden, og som heller ikke kan tas opp i tarmen uten at det brytes ned først.
Den eneste måten man kan øke innhold av kollagen i huden, er å få huden til å lage mer av det selv.

Heldigvis er ikke dette så vanskelig, det er nemlig fibroblastcellene som må påvirkes til å lage mer av «the good stuff», og akkurat dét gjør AHA syrer! Både AHA syrer og retinol (A vitamin-syre) har denne effekten. (Ultralyden i SkinLifter påvirker også dette.) Sammen er de krutt for huden vår.

AHA syrene har mange gode effekter på huden. Noe av det viktigste de gjør, er å løse opp bindingene mellom de døde hudcellene våre. Dette hjelper huden å kvitte deg med gamle, døde celler, mens det stimulerer dannelsen av nye. De minste molekylene kan også trenge dypt ned i huden og påvirke celledelingen.

De påvirker dermed hvor fort huden fornyer seg selv. Den får ikke hudcellene til å dele seg for fort, men i et tempo som ligner det vi alle hadde da vi var unge…

Har dere lagt merke til hvor fort huden til et barn gror?

Det er fordi celledelingen og hudfornyelsen fortsatt går relativt raskt, og cellene har ikke rukket å bli utsatt for så mye skader.

Men heldigvis…

Huden vår fornyes hele tiden. Nye hudceller dannes nederst i overhuden, og beveger seg gradvis mot overflaten. I løpet av en måneds tid, har de kommet helt opp til overflaten. Da er de døde og flate, og faller etterhvert av. Det vil si, at ca. en gang i måneden har vi fornyet hele det øverste hudlaget vårt. Det er ganske fantastisk!

Men, etter hvert som vi blir eldre, går denne prosessen gradvis saktere. Så når vi er rundt 50 år, tar ikke denne hudfornyelsen lenger en måned, men nærmere 50 dager. Når vi er 60 år, tar den omtrent 60 dager og så videre.

I tillegg er det slik, at skader man en celle i de nederste hudlagene, så vil jo den cellen fortsette å lage skadede celler når den deler seg og formerer seg.

Det er her syrene gjør sin magi!

Siden AHA syrer kan påvirke hudfornyelsen vår, vil det si at de får huden til å oppføre seg mer som den gjorde da vi var yngre. Og en hud som oppfører seg yngre, vil også se yngre ut.

I tillegg vil syrene også påvirke pigmentcellene våre til å produsere riktig mengde pigmenter. Det vil gi en jevnere hudtone også. Vinn vinn!

 

 

 

 

 

    Fetching products