MØT SOMMEREN MED OPTIMAL ANTI-AGE!

Å gjøre det til en vane å bruke rikelige mengder solkrem daglig, beskytter deg mot både aldringstegn og hudkreft. Men hvilken solkrem skal du velge og hvorfor?

Mange tror at de beskytter seg godt nok, men sannheten er at de fleste ofte følger utdaterte råd, smører seg for sjeldent og bruker for lav faktor. Kjenner du deg igjen?

Krem

At solkrem er solkrem, er også en velkjent myte i hudpleiebransjen. Mange tror nemlig at uansett hvilken solkrem de bruker, er de beskyttet mot alle typer solstråler. Det er dessverre feil. For å finne riktig solkrem for din hud og ditt bruk, anbefaler vi å lese etikettene og se etter de riktige egenskapene. Se etter bredspektret beskyttelse!

Vet du egentlig hva UVA- og UVB-stråler gjør med huden?

De fleste er kjent med UVA- og UVB-stråler. En fin huskeregel er at A står for aldring og B står får brent. Faktoren du velger (SPF) indikerer hvor lenge du kan oppholde deg i solen før UVB-strålene fører til at du blir brent. Solfaktoren (SPF) sier derimot ingen ting om hvorvidt kremen beskytter mot UVA-stråler. UVA-strålene går dypere ned i huden, bryter ned fibre og gir synlige aldringstegn, samt at det er forbundet med hudkreft. UVB strålene gir deg brunfargen du er ute etter, men bidrar også til skade i det øverste hudlaget. Dersom du går ut i solen uten solfaktor, og blir brent etter 10 minutter, vil en solkrem med faktor 15 forsinke denne prosessen med hele 150 minutter. Du kan altså være 15 ganger lengre i solen med SPF15.

For å beskytte huden din mot både UVA og UVB-stråler, er det viktig at du kjøper en solkrem som ikke bare har høy faktor, men også er merket med ”Bredspektret” eller ”Broad Spectrum”.

Har du hørt om kjemisk og fysisk solfilter?

Kjemiske solfiltre er ofte det foretrukne for oss voksne. Grunnen er at det absorberes i huden, blir ikke like klissete, føles lettere på huden og etterlater ikke en hvit hinne.

Fysiske solfiltre, eller mineralfiltre, legger seg på hudens overflate. Dette er foretrukket for barn fordi det synes bedre, forblir hvitt på huden og gjerne litt «sticky».

Brunfargen beskytter! Eller gjør den det?

Det er en myte at en godt opparbeidet brunfarge på forsommeren gjør deg mer rustet til å være ute i solen, dessverre. Brunfargen er et synlig tegn på at huden er skadet og sårbar. De brune pigmentene gjør at du ikke blir like fort brent, men det er hverken sunt eller forebyggende mot skader å få en brunfarge for å beskytte seg mot fremtidig soleksponering.

Bruker du nok solkrem?

De aller fleste bruker for lite solkrem. På kroppen bør du som voksen bruke minst SPF30, og en mengde som tilsvarer et eggeglass ved én smøring. Deretter bør du påføre et nytt lag hver andre time eller etter bading og trening. Til ansiktet er en teskje med solkrem nok for å gi den SPF-beskyttelsen som er oppgitt på produktet, men husk at vi ofte svetter fra hårfestet og på overleppen, samt at vi gnir oss i øynene. Alt dette er med på å redusere beskyttelsen raskt, og du bør derfor gjenta smøringen hver andre time også i ansiktet. I ansiktet og på utsatte områder som ører, nakke, bryst og skuldre, anbefaler vi SPF 50.

WANT IT? BUY IT!

    Fetching products

    Beskytt deg og nyt solen samtidig!

    Med vår nye SUN Face Cream har vi ikke kompromisset. Den har et bredspektret UV-filter og faktoren er den høyeste man kan få, faktisk tilsvarer den opp mot SPF70!

    Kremen har den konsistensen Linda elsker, foretrekker og alltid leter etter når hun skal kjøpe ny solkrem, men som hun sjeldent finner. Den blir ikke fet på huden, og den legger seg ikke i porene. Den har et bredspektret UV-filter for å redusere skade på hudens struktur. Den beskytter mot UVA/UVB, og blåfiolette stråler. Den er parfymefri, helt uten lukt og passer alle hudtyper. En voksen hud vil elske denne!

    Et siste tips å ta med seg: Bruker du et serum med antioksidanter i, vil det gi økt effekt av solkremen. Antioksidanter beskytter cellene fra nedbrytingen som UV-strålene forårsaker. Her kan du lese mer om antioksidanter i hudpleie.