Hva er forskjellen på serum og krem?

Grovt sett kan man dele hudpleie inn i to kategorier; krutt og kjærlighet. Krutt er produkter som inneholder mye aktive ingredienser, som kan korrigere huden din. Kjærlighet er produkter som pleier, fukter og gir huden glød. Huden trenger begge, og sammen blir de best.

Ansiktsserum

Serum er krutt, og inneholder opp mot 70% mer virkestoff sammenliknet med en krem. Krutt gir ikke direkte pleie til huden og derfor behøves litt kjærlighet i form av en god ansiktskrem over. Ansiktsserum er ofte mer tyntflytende enn krem. Grunnen til dette er at et serum har en mindre molekylstørrelse enn en krem, og det gjør det mulig for serumet å trenge dypere ned i huden. På den måten kan serumet påvirke hudcellene der de blir til og dette vil gi synlige resultater på overflaten.

Det beste er å velge et serum utfra din huds behov. Hvorav en krem har mange oppgaver, så er serum mer «on target» på problemet. F.eks. tørr hud, linjer, aldringstegn, kviser eller pigmentflekker.

Eksempler på ingredienser i serum:

  • Hyaluronsyre (f.eks. i Gold Serum) hjelper huden med å binde fukt og plumpe huden.
  • C vitamin (f.eks. i C-serum) styrker kollagenet, demper pigmentflekker og hjelper med beskyttelse mot sol.
  • A-vitamin (f.eks. i Age Saver Serum) hjelper på aldringstegn som linjer, rynker og pigmenteringer.
  • Salisylsyre (f.eks. i Salicylic Serum) løser opp i talg i porene og hjelper med å minske akneutbrudd.

Vi anbefaler å kombinere ulike serum, og å bruke et på dagen og et på natten.

Dagkrem

Dagkremens hovedoppgaver er å beskytte, gi pleie og kjærlighet. Den skal beskytte mot ytre påvirkninger, som stråling fra sol og annet lys, mot forurensing, frie radikaler, smuss og mikrober (bl.a. bakterier og virus). I tillegg skal dagkremen beskytte mot fuktighetstap. Fuktigheten i huden vår fordamper lett, særlig om vinteren, når luften er kald og tørr. De virkestoffene vi tilfører huden i serum, vil huden klare å holde bedre på, hvis vi har en god krem over.

En god dagkrem inneholder også pleiende ingredienser, men en dagkrem skal først og fremst hjelpe huden med å beskytte seg, samt å holde på fukt og næringsstoffer.

Nattkrem

Det første du skal tenke på er at du bør unngå å sove med kremer som inneholder solfaktor. Selv om dagkrem med solfaktor har et lettere filter enn det du finner i vanlige solkremer, er det likevel noe som kan irritere, tette porene og føre til urenheter. I tillegg er det slik at en dagkrem med faktor ikke kan inneholde like mange aktive ingredienser for anti-age eller andre hudtilstander nettopp fordi den er laget for å beskytte mot UV-stråler (spf tar opp mye plass i kremen). Dermed får ikke huden like mye hjelp til å regenerere seg, og du oppnår ikke det maksimale av hva en nattkrem kan gjøre for huden din .

Når du sover reparerer huden skader den har fått i løpet av dagen, og den trenger best mulig vilkår for å gjøre en så bra jobb som mulig.

I løpet av dagen utsettes huden for ytre og indre påvirkninger, som for eksempel forurensning, sol, sigarettrøyk og stress. Disse danner frie radikaler i huden. Om dagen er derfor huden opptatt med å beskytte seg mot skadelige effekter fra disse frie radikalene.

Når natten kommer, kan huden slappe av og starte reparasjonsprosessen etter dagens påkjenninger. Hudcellene i epidermis (overhuden) deler seg raskere på natten enn på dagen, og jobber på spreng for å hente seg inn før neste dag.

Dette krever mye energi og øker mikrosirkulasjonen. Økt mikrosirkulasjon bedrer opptak av næringsstoffer og fjerner avfallsstoffer raskere. Den økte aktiviteten i huden fører til at temperaturen i huden øker, og dermed fordamper også vann raskere.

Blir huden dehydrert i løpet av natten, reduseres hudcellenes evne til å reparere seg selv, og vi går glipp av denne muligheten til reparasjon.

Uansett hudtype, bør nattkremen din være litt rikere (fetere) enn dagkremen.

 

NOEN BESTSELGERE

    Laster produkter