Hvordan REDUSERE pigmentflekker?

Hyperpigmentering, pigmentflekker, leverflekker, aldersflekker, melasma…. «kjært» barn har mange navn!

Ujevn pigmentering i huden, i en eller annen form, er det veldig mange av oss som sliter med. Det meste kommer av solskader fra mye soling tidligere i livet, men kan også påvirkes av hormoner. F.eks. når man er gravid, ammer eller er i overgangsalder. Visste du at 7 av10 kvinner får pigmentflekker, mens kun 3 av 10 menn får dem? Ganske så urettferdig spør du meg!

Pigmentene i huden vår er der for å beskytte hudcellene fra solens UV-stråler. Det er derfor vi blir brunere i huden når vi har vært ute i solen. Solens UV-stråler kan også brenne, og lage skader dypt nede i huden. Når en hudcelle er skadet, fungerer den ikke lenger helt som den skal. Det kan resultere i at den lager enten for mye eller for lite pigment, det kan bli for mye døde hudceller på overflaten, de cellene som danner kollagen og elastin fungerer ikke så godt lenger. Huden får en ujevn overflate – i både farge og tekstur – og ser eldre ut.

Hva kan vi gjøre med det? 

Punkt 1 – forebygging

Det aller viktigste du kan gjøre, er å beskytte huden mot solen. Bruk SPF 50, og unngå å få sol rett på ansiktet. Bruk solbriller, solhatt og ligg gjerne under en parasoll på stranden. For det er dessverre slik, at når man først har begynt å få pigmentflekker, så popper de frem ved den minste solstråle.

Ubalanse i hormonene kan også føre til pigmenteringer. Så under pubertet, graviditet og overgangsalder må du være ekstra påpasselig. P-piller og andre medisiner kan også påvirke produksjon av pigment i huden.

Er huden lys, tynn og sensitiv, har du arr etter akne eller andre ting, er det også økt fare for å få pigmentering.

Punkt 2 – behandling av pigmentflekker

Når pigmentflekkene først er der, ønsker de fleste å gjøre dem så lite synlig som mulig. Det første man må være klar over da, er at dette kommer til å ta tid. Det tok mange år for pigmentflekkene å komme dit, så det er ikke gjort i en håndvending å få dem til å forsvinne.

De cellene som produserer pigment, ligger helt nederst i overhuden. Det som er bra, er at alle celler i overhuden blir byttet ut i løpet av en måneds tid. Det betyr også at en hyperpigmentert celle vil bruke ca. en måned på sin reise oppover i hudlagene, før den faller av. Det er ikke dermed sagt at du kan bli kvitt en pigmentflekk på en måned. Det tar tid å «oppdra» hudcellene til å produsere riktig mengde pigment. Noen kan oppleve at en pigmentflekk faktisk ser mørkere ut en periode før den blekner.

Pigment-krigerne:

C vitamin er en super anti-oksidant! C vitamin påvirker både de cellene som produserer kollagen og elastin, og roer ned de cellene som står for pigmentproduksjon. I tillegg har C vitamin en god effekt på hudoverflaten, ved å jevne hudtonen og gi en fin glød.

Tranexamic syre er det nye store i asiatisk hudpleie takket være den oppsiktsvekkende effekten på pigmentering. Tranexamic syre kommer fra aminosyren Lysin. Den virker beroligende på huden, samtidig som den styrker vårt kollagen og elastin OG hemmer dannelsen av pigment. For et kinder-egg!
Du finner begge i C-serum Dual Action.

Nyere forskning støtter også det faktum at vitamin C styrker hudens naturlige forsvarssystem, både mot solens stråler og frie radikaler.

  Laster produkter

  SYREBEHANDLING

  Felles for alle syrer er at de har en eksfolierende effekt, altså at de løser opp i det øverste laget av gamle hudceller på huden. Dette er celler som er klare til å falle av, men som bare trenger en liten dytt, slik at det blir plass til nye, unge celler. De øker hudens cellefornyelse, noe som er bra for en moden hud, hvor cellefornyelsen går saktere enn hos en ung hud. Den eksfolierende effekten bidrar også til å glatte ut linjer og rynker, og behandler pigmenteringer nede i huden.

  Kombinasjonen av ukentlig syrepeel og effektfulle serum som fks C-serum vil jevne hudtonen og gi huden flere verktøy til å korrigere cellene som produserer feil. Husk; man skal ALLTID bruke solfaktor uansett årstid, når man behandler huden med syrer.

   Laster produkter