Hva er rekkefølgen på produktene?

Spørsmål mange stiller oss, er hvor lenge en bør vente fra man har tatt på serum til man tar på krem, hvor kommer booster inn, solkrem, foundation… og skal man legge alt i lag eller hva er rekkefølgen?

Når det gjelder tid mellom krem og serum er det egentlig ikke et rent fasitsvar. Du kan vente til hvert lag er trukket inn, eller du kan bare legge den ene rett over den andre. Så lenge det føles ok på huden din. Føles det seigt etter serum, så venter du litt med krem. Føles det greit rett etter, så bare kjører du på.

Grunnen til at du ikke trenger å vente mellom å bruke to produkter, er at huden lett kan behandle forskjellige effektive ingredienser samtidig. Ett produkt vil aldri «stoppe» det andre produktet eller påvirke dets formål negativt med mindre det er en olje. En olje vil legge seg som et «lokk» på huden, så den bør legges til sist.

En booster eller et konsentrat (Capillary Control) er tyntflytende, og kan brukes enten før serum eller blandes i serum. Det vil ikke gi noe «build up» på huden, så det trekker bare inn og «blir borte».

Når det gjelder solkrem, skal denne alltid legges etter hudpleieprodukter, men før foundation. Denne kan du med fordel la trekke litt inn før du legger foundation, slik at det ikke blir klissete. Trenger du påfyll av solkrem i løpet av dagen og du har på foundation? Du kan fint blande inn litt foundation i solkremen, så opprettholder du gløden og det dekkende.

 

Noen enkle hovedregler:

  • Om produktene du bruker inneholder mye oljer/er rike, så kan du føle at produktene «ruller» av huden når det ikke får tid til å trekke inn. Vent derfor et minutt mellom hvert lag. Ruller det fremdeles av, så er det for mye for huden din. Bruk mindre av hvert produkt.
  • Bruker du sterke produkter som skal punktbehandle noe, f.eks. en kvise, så lar du det tørke før du påfører noe annet (f.eks. Spot Killer). Grunnen til det er at du vil at det skal trekke inn slik at du ikke drar produktet utover huden når du smører på noe mer etterpå.
  • Er solkremen din litt klissete, så bør den trekke inn før du påfører makeup.
  • Er du i tvil om rekkefølgen på krem, serum, tonic eller booster så legg på det mest tyntflytende (tonic) først, så booster (tyntflytende), serum (litt mer tykkelse) og avslutt med ansiktskrem (tykkeste konsistens).
  • En øyekrem bør smøres på før du tar på ansiktsserum og ansiktskrem.
  • En booster er tynt som vann og trekker rett inn i huden. Du kan enten ta det på ren hud, eller de kan blandes i serum eller krem.