• RETINOL

  HVA ER DET & HVA GJØR
  DET MED HUDEN?

De fleste har etter hvert hørt om hudpleieingrediensen retinol. De færreste vet at det er snakk om A-vitamin. Retinol er A-vitamin syre, har veldig små molekyler og kan virke dypt nede i huden.

Der påvirker den cellefornyelsen din, som igjen gjør at hudcellene oppfører seg mer som da du var ung. Og en hud som oppfører seg som om den er ung – ja, den vil også se yngre ut.

Kollagenproduksjonen økes
Hudstrukturen blir jevnere
Sirkulasjonen bedres
Hud og kapillærer styrkes
Pigmentflekker reduseres
Linjer og rynker motvirkes
Gir antioksidanteffekt

 

Retinol er nå den best dokumenterte ingrediensen mot aldringstegn i huden! Dette til tross for at det opprinnelig ble brukt for å motvirke akne. Retinol har nemlig også god effekt på tilstoppede porer. Dette er fordi A-vitamin hjelper huden med å kvitte seg med døde hudceller. Dermed vil ikke talgen «sitte fast» nede i porene og skape problemer.

 

PRODUKTER MED RETINOL:

  Hämta produkter

  PRODUKTER MED BAKUCHIOL:

   Hämta produkter

   Forsiktighetstips:

   Siden retinol fjerner døde hudceller, så er det viktig å bruke høy solfaktor på dagtid. Minst spf 30 i det daglige og spf 50 når du er ute i solen.
   Gi huden en gradvis tilvenning, og bruk retinolprodukter om kvelden. Vær ekstra forsiktig om du har sensitiv hud.
   Siden retinol øker cellefornyelsen og fjerner døde hudceller, er det mange som flasser litt i starten. Bruk da mye fuktighet i dine dagprodukter en periode.
   Ta kontakt med en hudpleier, gjerne hos oss, om du opplever uønskede effekter ved bruk av retinol.

    

    

   Finnes det alternativer til retinol?

   Ja, det finnes flere. Det er flere derivater av A-vitamin som har liknende effekt, bl.a. retinyl palmitat, som er en A-vitamin ester. Denne er mildere mot huden og er fin for de med litt sensitiv hud. Retinylpalmitat kan også kombineres med retinol i produkter og gi god effekt.

   En annen ingrediens, som er stadig mer brukt i hudpleie, er planteingrediensen bakuchiol. Utvunnet fra en øst-asiatisk, blomstrende busk, har denne ingrediensen vist seg å ha mye av de samme fordelene på huden som retinol, uten ulempene som flassing, rødhet og solømfintlighet.