• HYALURONSYRE

  HVA ER DET & HVA GJØR
  DET FOR HUDEN?

Om du er litt interessert i hudpleieingredienser, har du sikkert hørt om hyaluronsyre.

Det er fordi at dette er en suveren fuktighetsingrediens. Den vil ikke bare gi fuktighet til huden, men også hjelpe huden din med å holde på den. Et hyaluronsyremolekyl kan binde opptil 1000 ganger sin egen vekt i vann! Hyaluronsyre er egentlig ikke en syre, men et slags sukkerpolymer/glukosaminoglykan, som finnes naturlig i bindevevet vårt. Funksjonen er å binde vann og fungere som fyllmasse og smøremiddel, både i hud, muskler, ledd og lunger. Mengden hyaluronsyre vi har i kroppen avtar etter hvert som vi blir eldre, men heldigvis kan vi fylle på.

Dette gjør hyaluronsyre for huden din:

 • Binder fuktighet i huden
 • Styrker hudbarrieren
 • Gir plump og glatt hud
 • Virker som en antioksidant
 • Lindrer sensitivitet

 

PRODUKTER MED HYALURONSYRE:

  Hämta produkter

  For hudens del, er det en fordel å få hyaluronsyren tilført i kremer og serum. Molekylene finnes i flere størrelser, og vi anbefaler produkter med flere forskjellige molekylstørrelser, slik at man når flere lag av huden. De små molekylene kan penetrere ned i dypere hudlag og binde fukt der, mens de større molekylene beskytter hudoverflate og barrierefunksjon.

  Alle kan bruke hyaluronsyre. Det finnes naturlig i kroppen, derfor ingen allergier. Alle hudtyper kan bli dehydrert og trenge tilførsel av fuktighet. De fleste produkter med hyaluronsyre er oljefrie, og kan derfor også brukes enten din hudtype er tørr eller fet.